MAE de la București anunță că încă un ostatic cu dublă cetățenie, israeliană și română, a murit în Fâșia Gaza

  • 17 Decembrie 2023 09:35
MAE de la București anunță că încă un ostatic cu dublă cetățenie, israeliană și română, a murit în Fâșia Gaza

Ministerul român de Externe anunță sâmbătă seara că autoritățile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatic în Fâșia Gaza. Ministerul afirmă că ”în prezent, o persoană cu dublă cetățenie, israeliană și română, se mai află ostatică în Fâșia Gaza, context în care reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâșia Gaza”.

”În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatic în Fâșia Gaza. Ministerul afacerilor externe transmite condoleanțe familiei îndoliate”, se arată în comunicatul MAE. 

Ministerul afirmă că ”în prezent, o persoană cu dublă cetățenie, israeliană și română, se mai află ostatică în Fâșia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâșia Gaza”. 

”Ambasada României la Tel Aviv menține contactul cu autoritățile israeliene”, mai precizează MAE. 

Ambasada Israelului la București a confirmat, într-o postare pe Facebook, că este vorba despre Inbar Haiman, o tânără de 27 de ani, studentă la Arte, care avea și cetățenie română.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău