MAE al Ucrainei a calificat acordarea simplificată a cetățeniei ruse locuitorilor din estul țării drept o "repetare a scenariilor din Transnistria, Osetia de Sud și Abhazia"

  • 25 Aprilie 2019 12:59
MAE al Ucrainei a calificat acordarea simplificată a cetățeniei ruse locuitorilor din estul țării drept o

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei și-a exprimat un protest ferm în legătură cu decretul președintelui rus Vladimir Putin de a simplifica procedura de acordare a cetățeniei ruse locuitorilor din regiunile separatiste Donețk și Lugansk și a solicitat Consiliului de Securitate al ONU să condamne această decizie a Kremlinului.

Potrivit INFOTAG, acest document este numit de autoritățile de la Kiev drept unul "meschin din punct de vedere juridic, care nu va schimba apartenența locuitorilor din teritoriile din Donbas ocupate de Rusia la cetățenia ucraineană".

Viceministrul de Externe al Ucrainei, Serghei Kislița, a calificat decretul președintelui rus drept o "repetare a scenariilor din Transnistria, Osetia de Sud și Abhazia".

"Decretul lui Putin privind eliberarea pașapoartelor Federației Ruse în baza "hârtiuțelor" anumitor raioane din regiunile Donețk și Lugansk înseamnă repetarea scenariilor din Transnistria, Osetia de Sud și Abhazia. Aceasta este o acțiune planificată, o provocare nu numai pentru Kiev, ci și pentru Berlin, Paris, Bruxelles și Washington", a scris Kislița pe Twitter, exprimându-și opinia că "astfel de acțiuni ale agresorului trebuie contracarate imediat".

Pe 24 aprilie, Putin a semnat un decret privind procedura simplificată de obținere a cetățeniei Federației Ruse pentru locuitorii din Donețk și Lugansk "din considerente umanitare".


Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău