MAE al Germaniei îndeamnă noului guvern al R.Moldova să implementeze reforme și să continue investigarea fraudei în sistemul bancar

  • 19 Noiembrie 2019 14:03
MAE al Germaniei îndeamnă noului guvern al R.Moldova să implementeze reforme și să continue investigarea fraudei în sistemul bancar

Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Germaniei îndeamnă noului guvern al Moldovei să implementeze reforme și să continue investigarea fraudei în sistemul bancar.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta se menționează într-o declarație a purtătorului de cuvânt al MAE al Germaniei, plasată pe pagina instituției.

„Guvernul federal salută progresele înregistrate de fostul premier Maia Sandu în domeniul justiției și combaterii corupției. Doar implementarea continuă a agendei de reforme dincolo de hotarele de partid poate îndeplini revendicările moldovenilor asupra unui stat de drept. Aceste revendicări includ și o investigare exhaustivă și elucidarea circumstanțelor scandalului bancar din 2014-2015", se arată în comunicat.

MAE al Germaniei atrage atenția la faptul că R.Moldova se află în fața unei mari provocări chiar și după schimbarea guvernului.

"Deosebit de important este de a continua cursul stabilit al reformelor și de către noul Guvern, condus de prim-ministrul Chicu", se arată în document.

Potrivit autorităților de la Berlin, o cooperare eficientă a Germaniei și UE cu R.Moldova depinde de implementarea consecventă a agendei de reforme.

"Pe lângă principiul statului de drept, Acordul de Asociere și Acordul de Liber Schimb cu UE rămân în continuare punctual de reper penru cooperarea de mai departe", se arată în declarația Ministerului german de Externe.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău