MAE al Federației Ruse: Cinci diplomați moldoveni trebuie să părăsească Rusia în termen de trei zile

  • 01 Iunie 2017 10:59
MAE al Federației Ruse: Cinci diplomați moldoveni trebuie să părăsească Rusia în termen de trei zile

Ministerul rus de Externe a declarat miercuri, 31 mai, persona non grata cinci angajați ai Ambasadei Republicii Moldova la Moscova ca măsură de răspuns la decizia Chișinăului de a expulza cinci diplomați ruși. Ministerul rus de externe a anunțat că cei cinci diplomați moldoveni trebuie să părăsească Federația Rusă în termen de trei zile.

Comunicatul oficial face referire la acțiuni ”contraproductive și neprietenoase” din partea Chișinăului în raport cu Federația Rusă.

Decizia Moscovei survine la două zile după ce Ministerul de Externe al Republicii Moldova a declarat persona non grata cinci diplomați ai Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Autoritățile de la Chișinău au invocat informații de la serviciile secrete dar nu au oferit detalii cu privire la motivele care au dus la expulzarea diplomaților ruși.

Pe Facebook, președintele Igor Dodon a condamnat decizia guvernului de la Chișinău, numind-o iresponsabilă și luată din interes geopolitic. El și-a exprimat speranța că va discuta această chestiune cu omologul său rus Vladimir Putin la Forumul Economic Internațional care are loc astăzi și mâine la Sankt Petersburg.

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat ieri că cei cinci diplomați ruși au fost expulzați din Republica Moldova în baza informațiilor serviciilor speciale moldovene. El a precizat doar că în acele informații sunt elemente foarte clare care țin de siguranța națională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău