Maduro îl invită pe papa Francisc să medieze în criza politică din Venezuela

  • 04 Februarie 2019 16:10
Maduro îl invită pe papa Francisc să medieze în criza politică din Venezuela

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că i-a scris papei Francisc pentru a-l ruga să joace un rol de mediator în criza politică din țara sa, transmite luni dpa.

'I-am scris o scrisoare papei Francisc (...) spunând că eu slujesc cauza lui Hristos', a afirmat Maduro pentru postul de știri italian SkyTg24, declarându-se catolic practicant.

'În acest spirit, l-am rugat să ne ajute într-un proces de facilitare și întărire a dialogului', a adăugat Maduro, menționând eforturile de mediere depuse de Mexic, Uruguay, Bolivia și de alții.

'L-am rugat pe papă să-și pună la dispoziție cele mai bune eforturi, voința sa, să ne ajute pe această cale a dialogului. Sper că vom avea un răspuns pozitiv' din partea suveranului pontif, a mai spus Nicolas Maduro.

Papa Francisc se află de duminică seara în Emiratele Arabe Unite (EAU), în prima vizită a unui cap al Bisericii catolice în Peninsula Arabică, leagăn al islamului.

Mai multe state europene, inclusiv Marea Britanie, Franța și Spania, au anunțat luni că-l recunosc pe liderul opoziției venezuelene Juan Guaido ca președinte interimar, după ce îi ceruseră lui Maduro să accepte organizarea unui scrutin prezidențial anticipat. Duminică, într-un interviu acordat televiziunii spaniole La Sexta, Nicolas Maduro a declarat că nu va "da dovadă de lașitate în fața presiunilor" din partea celor care îi cer plecarea.

Criza politică din Venezuela s-a agravat brusc săptămâna trecută, după decizia tânărului șef al parlamentului, Juan Guaido (35 de ani), de a se autoproclama președinte interimar. Sute de mii de persoane au ieșit în stradă pentru a cere plecarea președintelui Maduro, acuzat că a ruinat această țară cu importante resurse petroliere odinioară prosperă.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău