Madrid | Mii de Moș Crăciuni au alergat într-o cursă caritabilă în beneficiul victimele erupției din La Palma

  • 19 Decembrie 2021 17:11
Madrid | Mii de Moș Crăciuni au alergat într-o cursă caritabilă în beneficiul victimele erupției din La Palma

Mii de persoane îmbrăcate în costume de Moș Crăciun au luat parte duminică în Madrid la o cursă în scopuri caritabile în beneficiul celor afectați de erupția vulcanică, care durează de trei luni, de pe insula spaniolă La Palma, informează Reuters, citat de Agerpres.

Îmbrăcați în costume în culorile clasice roșu și alb, alergătorii au pornit în cursă sub un vârtej de zăpadă artificială de-a lungul Paseo de la Castellana, un bulevard important care trece prin centrul orașului.

Unii dintre alergători au înlocuit tradiționalii pantaloni roșii ai lui Moș Crăciun cu pantaloni scurți, mai sportivi, în timp ce mulți participanți purtau măști ca măsură de precauție împotriva coronavirusului.

''Trebuie să încerci să fii atent, în special în apropierea Crăciunului'', a spus Teresa, care a luat parte la cursă alături de colegii, purtând cu toții măști faciale.

Mii de persoane au fost evacuate, cel puțin 2.910 clădiri au fost distruse, iar plantații de banane au fost devastate pe La Palma, o insulă din arhipelagul Canare. Vulcanul Cumbre Vieja a început să expulzeze șuvoaie de lavă incandescentă în septembrie, dar oamenii de știință au spus săptămâna trecută că erupția s-ar apropia de final. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:0,51 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău