Emmanuel Macron va discuta cu Klaus Iohannis despre situația statului de drept în Europa

  • 27 Noiembrie 2018 14:59
Emmanuel Macron va discuta cu Klaus Iohannis despre situația statului de drept în Europa

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a afirmat marți, la Paris, că va aborda în discuțiile pe care le va avea cu omologul român, Klaus Iohannis, 'situația statului de drept în Europa', salutând totodată 'acțiunea permanentă' a oficialului de la București în privința apărării valorilor europene comune.

'Președinția (la Consiliul Uniunii Europene - n.r.) dumneavoastră va fi marcată de mize majore - alegerile europene și reînnoirea instituțiilor europene, Brexitul și Foaia de parcurs pentru viitorul Europei. În acest sens, summitul pe care îl veți organiza la Sibiu, pe 9 mai 2019, oraș emblematic pe subiectele evocate pentru Europa, va fi o etapă decisivă a refondării Europei. Și vor fi multe dezbateri și vom aduce concluziile consultărilor cetățenești.

Viitorul Europei va fi în centrul discuțiilor pe care le vom avea în curând la dejunul de lucru, dincolo de subiectele bilaterale și internaționale', a declarat Marcon, la Centrul Național de Artă și Cultură 'Georges Pompidou', unde, alături de Klaus Iohannis, a deschis Sezonul cultural România - Franța.

El a subliniat că urmează să discute cu șeful statului român subiecte de actualitate europeană.

'Vom evoca situația statului de drept în Europa și aici țin să salut acțiunea permanentă a președintelui Iohannis pentru apărarea valorilor europene comune', a adăugat Macron.

Președintele francez a menționat, de asemenea, că va semna, împreună cu omologul român, la Palatul Elysee, o declarație politică în cadrul Parteneriatului strategic.

Președintele Klaus Iohannis și omologul său francez, Emmanuel Macron, au inaugurat marți Sezonul cultural România - Franța. Eveniment care este cuprins în Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic bilateral, Sezonul România - Franța va presupune peste 400 de proiecte, atât în Franța (în perioada 28 noiembrie 2018 - 17 aprilie 2019), cât și în România (între 18 aprilie și 14 iulie 2019). Sezonul România - Franța propune publicului manifestări culturale, dar și evenimente din domeniile educației și inovării, economiei și antreprenoriatului, gastronomiei, turismului și sportului, precum și cooperării între colectivitățile locale.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău