Macron s-a întâlnit la Palatul Élysée cu cei doi candidați la președinția Ucrainei, Zelenski și Poroșenko

  • 13 Aprilie 2019 10:30
Macron s-a întâlnit la Palatul Élysée cu cei doi candidați la președinția Ucrainei, Zelenski și Poroșenko

Actorul de comedie Volodimir Zelenski, favoritul primului tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina, a fost primit, vineri, la Paris, de către președintele francez, Emmanuel Macron, informează Radio Svoboda.

Zelenski a descris întâlnirea ca fiind una constructivă, în care s-a discutat, în mod special, despre încheierea războiului în Donbas.

"A fost o atmosferă foarte caldă, o întâlnire constructivă. Am văzut un adevărat lider al Europei unite, cu care am discutat despre cele mai importante probleme pentru societatea ucraineană și pentru Ucraina. Am discutat despre viață, despre lucruri esențiale, despre încheierea războiului din Donbas", a povestit Volodimir Zelenski.

După întâlnirea cu Zelenski, Emmanuel Macron l-a primit la Palatul Élysée pe celălalt candidat la șefia statului ucrainean, președintele în exercițiu, Petro Poroșenko.

"Sunt încântat să mă întâlnesc cu Emmanuel Macron, un prieten sincer al Ucrainei", a scris Poroșenko pe Twitter.

Rezultatele unui recent sondaj de opinie realizat de compania ucraineană "Rating" arată că actorul de comedie Volodimir Zelenski are cele mai mari șanse să câștige cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Potrivit sondajului, în turul doi de scrutin, Zelenski ar fi votat de 51% dintre ucraineni, în timp ce 21% l-ar vota pe președintele în exercițiu, Petro Poroșenko. 18% dintre persoanele chestionate au declarat că încă nu știu pe cine vor vota în turul doi, iar 10% nu intenționează să meargă la vot.

În primul tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina, Volodimir Zelenski a obținut 30,24% din voturi (5.713.825 de alegători), iar Petro Poroșenko - 15,95% (3.14.523 de voturi). Turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina va avea loc pe 21 aprilie 2019, ucrainenii urmând să aleagă între Volodimir Zelenski și Petro Poroșenko.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău