Macron vrea ca Merkel să fie la președinția Comisiei Europene

  • 12 Iunie 2019 16:36
Macron vrea ca  Merkel să fie la președinția Comisiei Europene

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că o va susține pe Angela Merkel, în cazul în care cancelarul german va candida la succesiunea lui Jean-Claude Juncker la președinția Comisiei Europene (CE), relatează Reuters, conform News.ro, preluat de Digi24.

„Europa are nevoie de fețe, de persoane puternice, ea are nevoie de oameni care au o credibilitate personală și competențele să ocupe posturi care sunt ale lor”, a declarat șeful statului francez într-un interviu acordat marți Radioteleviziunii elvețiene (RTS), în marja unei vizite la Geneva, cu ocazia marcării unui secol de la înființarea Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

Întrebat despre intențiile șefei Guvernului german, Macron a răspuns că „nu vreau să mă angajez pentru Angela Merkel, față de care resimt multă prietenie. Dacă va vrea (să devină președinta CE), eu o voi susține”.

„Bineînțeles, pentru că eu cred că este nevoie de cineva puternic”, a subliniat el.

„Cred că Europa are nevoie de fețe noi și de fețe puternice, așadar este nevoie de personalități care să poată încarna” aceste nevoi, a adăugat Macron.

Negocieri cu privire la posturi-cheie în Uniunea Europeană (UE) - de președinți ai CE, Consiliului European și Băncii Centrale Europene (BCE) și de Înalt Reprezentant UE pentru Politică Externă - au început la 28 mai, în urma alegerilor europene.

Acest subiect se află pe agenda viitorului summit european de la 20-21 iunie.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău