Macron anunță un fond de 100 de milioane de euro pentru achiziții directe ale Kievului de material militar

  • 08 Octombrie 2022 13:46
Macron anunță un fond de 100 de milioane de euro pentru achiziții directe ale Kievului de material militar

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat vineri crearea unui "fond special" pentru ca Ucraina să poată "cumpăra direct de la companiile noastre industriale materialele de care are nevoie mai mult pentru a-și susține efortul de război", relatează AFP.

"Vom dota acest fond special cu 100 de milioane de euro pentru început", ceea ce va permite "să se poată lucra și cu baza industrială de apărare franceză", a adăugat el în fața jurnaliștilor după încheierea summitului UE de la Praga.

Întrebat despre afirmațiile președintelui Joe Biden potrivit căruia există un risc de "Armaghedon" după invadarea Ucrainei de către Rusia, Macron a spus că aceste chestiuni trebuie abordate "cu prudență".

"Trebuie să vorbim cu prudență atunci când comentăm astfel de chestiuni", le-a spus Macron jurnaliștilor, transmite Agerpres.

Biden a declarat anterior că amenințarea președintelui rus Vladimir Putin de a utiliza arma nucleară în Ucraina a adus lumea mai aproape de "Armaghedon" decât oricând de la Criza Rachetelor din Cuba din timpul Războiului Rece.

La aceeași conferință de presă, Macron a spus că Franța va lucra "cu bună voință" cu viitorul prim-ministru italian indiferent cine va fi el, a declarat vineri președintele Emmanuel Macron, în contextul în care Giorgia Meloni este favorită să-i urmeze în acest post lui Mario Draghi.

"Indiferent pe cine va numi președintele (Sergio) Mattarella (...) Franța va lucra cu bună voință, exigență (...) pentru a face să avanseze proiectul european în care credem", a declarat Macron.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău