Macron a postat pe Facebook un mesaj în limba rusă

  • 20 August 2019 17:46
Macron a postat pe Facebook un mesaj în limba rusă

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a postat pe Facebook un mesaj în limba rusă, transmite RIA - Novosti. "Rusia este o țară profund europeană", a arătat Macron.

"Credem în Europa care se întinde de la Lisabona la Vladivostok. (...) Este evident progresul înregistrat în numeroase probleme politice sau economice, deoarece facem eforturi pentru dezvoltarea legăturilor ruso-franceze", a arătat Macron în textul postat pe Facebook.

Liderul francez și-a exprimat încrederea că în urma unei asemenea transformări multilaterale va fi elaborat un sistem de securitate și încredere între UE și Rusia. 
După cum relatează RIA - Novosti, la reședința de vară a președinților francezi - Fortul Brégançon - a avut loc ieri întâlnirea dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron. Convorbirile au durat mai mult de trei ore. Cei doi lideri au discutat principalele probleme aflate pe agenda bilaterală și internațională, problemele climatului, valorificarea Arcticii, însă o atenție deosebită a fost acordată situației din Ucraina. "Pline de conținut, de încredere și constructive" - a apreciat Kremlinul convorbirile dintre cei doi șefi de stat. 


Totodată, secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov, a remarcat faptul că discuțiile au avut un caracter pozitiv. Mai mult decât atât, în cadrul vizitei efectuate de Putin în Franța au avut loc, de asemenea, și convorbiri cu participarea celor două delegații, a celor doi miniștrii de externe, precum și contacte pe linia consilierilor pe probleme internaționale.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău