Macedonia se alătură proiectului gazoductului Turkish Stream

  • 28 Mai 2015 12:18
Macedonia se alătură proiectului gazoductului Turkish Stream

"Macedonia se va alătura proiectului gazoductului Turkish Stream atunci când se va ajunge la un acord între Federația Rusă și Uniunea Europeană", a declarat premierul macedonean, Nikola Gruevski.

"Atunci când Moscova și Bruxellesul vor ajunge la un acord privind acest proiect ne vom alătura și noi. Suntem o țară care are drept obiectiv integrarea euroatlantică și la adoptarea deciziilor de importanță strategică avem în vedere acest obiectiv", a spus Nikola Gruevski.

Întrebat de planurile Guvernului macedonean privind asigurarea securității energetice și alimentării țării cu gaze naturale, premierul macedonean a anunțat că se au în vedere trei variante.

Două dintre ele s-ar realiza prin racordarea la rețeaua din Grecia, pentru care anul trecut s-a obținut acordul Atenei și s-au început unele pregătiri. A treia variantă ar fi racordarea la gazoductul din Bulgaria, care este legat de România și Turcia.

Potrivit lui Nikola Gruevski, și pentru această variantă s-a obținut acordul Bulgariei și în curând va fi semnat un acord interstatal pentru a impulsiona pregătirile pentru această investiție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău