Macedonia de Nord: Un ministru a fost destituit după ce a folosit vechiul nume al țării

  • 16 Februarie 2020 19:20
Macedonia de Nord: Un ministru a fost destituit după ce a folosit vechiul nume al țării

Un ministru naționalist din guvernul de la Skopje a fost destituit după ce la o conferință de presă a folosit pe un banner vechiul nume al țării, transmite duminică DPA.

Ministrul muncii nord-macedonean Rasela Mizrahi a fost demis duminică dimineață de parlament, cu 62 de voturi pentru și 26 împotrivă, după o dezbatere care s-a prelungit cu câteva ore. În ultimele săptămâni, Mizrahi a folosit în cel puțin două ocazii un banner pe care scria 'Republica Macedonia' în loc de 'Republica Macedonia de Nord'.

Noul nume al țării balcanice a fost introdus în urmă cu aproximativ un an, punându-se capăt astfel unei dispute cu Grecia, ce are în componență o provincie istorică numită Macedonia.

Mizrahi face parte din partidul naționalist VMRO-DPMNE, care nu a acceptat niciodată schimbarea numelui țării în Republica Macedonia de Nord.

Atena a protestat față de prezența bannerului cu numele 'Macedonia', ceea ce l-a determinat pe premierul interimar nord-macedonean Oliver Spasovski să solicite destituirea Raselei Misrahi.

Spasovski conduce un guvern de tranziție până la 12 aprilie, când au loc noi alegeri legislative în Macedonia de Nord.

sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău