Lupte înverșunate au loc la Avdiivka, potrivit armatei ucrainene

  • 16 Februarie 11:08
Lupte înverșunate au loc la Avdiivka, potrivit armatei ucrainene

Forțele ucrainene și ruse duc ''lupte înverșunate'' la Avdiivka, oraș situat în estul Ucrainei, a anunțat vineri un comandant ucrainean de rang înalt, scrie Agerpres.

Acest anunț intervine la o zi după declarațiile făcute de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a dat asigurări că Ucraina face "tot ce este posibil" pentru a-și salva trupele aflate în dificultate pe frontul de est, în special în orașul Avdiivka, unde situația este descrisă drept "critică".

"Lupte înverșunate au loc în oraș", a declarat pe rețelele sociale Oleksandr Tarnavski, comandant ucrainean de rang înalt responsabil pentru forțele din estul țării. "Trupele noastre folosesc toate forțele și mijloacele disponibile pentru a contracara inamicul", a adăugat el.

Forțele ucrainene sunt pe cale de a stabili noi poziții defensive în jurul orașului Avdiivka, armata anunțând de asemenea o posibilă retragere în fața valurilor de atacuri ruse.

"Au fost stabilite noi poziții și continuă să fie instalate fortificații puternice, luând în calcul toate scenariile posibile", a adăugat comandantul Tarnavski.

El a subliniat că prioritatea Kievului este de a-și proteja trupele. "Apreciem fiecare parcelă de teritoriu ucrainean, însă cea mai mare dintre valori și priorități este pentru noi să apărăm viața fiecărui soldat ucrainean", a accentuat militarul ucrainean de rang înalt.

Calificând situația din Avdiivka drept "dificilă, dar sub control", el a adăugat că a dispus "stabilizarea situației". În acest oraș din Donbas, unde luptele fac ravagii, poziția apărătorilor ucraineni este din ce în ce mai precară în fața forțelor ruse care sunt în ofensivă din octombrie. Căderea orașului Avdiivka ar fi o victorie simbolică importantă pentru Rusia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău