Lupte de stradă au loc în orașul Trosteaneț, din regiunea Sumi, unde a izbucnit un incendiu de proporții

  • 23 Martie 2022 08:41
Lupte de stradă au loc în orașul Trosteaneț, din regiunea Sumi, unde a izbucnit un incendiu de proporții

Lupte de stradă au loc în orașul Trosteaneț, Ucraina, unde a izbucnit un incendiu de mari proporții, anunță șeful Administrației Militare Regionale Sumi, Dmitro Jivițki. Un incendiu de amploare a izbucnit în oraș, scrie Rador.

Situația din oraș este extrem de dificilă, iar locuitorii sunt rugați să nu-și părăsească casele și adăposturile, deoarece invadatorii ruși împușcă civilii pe stradă, a relata RBC-Ucraina, cu referire la șeful Administrației Militare Regionale Sumi, Dmitro Jivițki. Se remarcă faptul că comunitatea orașului Trosteaneț rămâne a fi punctul cel mai fierbinte din regiunea Sumi.

Autoritățile au anunțat despre un incendiu de mari proporții în Trosteaneț. Dmitro Jivițki le cere oamenilor să nu deschidă ferestrele, din cauza fumului dens și să rămână în adăposturi. În plus, în oraș au loc lupte de stradă, sunt lansate atacuri de artilerie. "Din păcate, orașul Trosteaneț suferă cel mai mult de pe urma teroriștilor ruși, care ucid civili. Nu există electricitate și nici apă în multe zone", a spus el, iar în unele locuri unde am reușit să ajungem am împărțit aproximativ 5 tone de ajutor umanitar. Jivițki a mai spus că nu toată lumea a reușit să primească ajutor.

În orașul Trosteaneț este periculos să ieși pe stradă. Soldații ruși au împușcat o femeie care mergea pe bicicletă. Oamenii nu pot să-și îngroape morții, să-i ia de pe stradă, există o problemă cu depozitarea cadavrelor la morgă, de asemenea, invadatorii au furat ultima ambulanță, iar oamenii pot ajunge la spital doar singuri. Există cazuri în care femeile trebuie să nască acasă.

Situația este extrem de dificilă în Trosteaneț, unde militarii ruși fură mașini civile, mașini de servicii speciale și, de asemenea, fură autobuze școlare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău