Luptătorii din Republica Moldova au cucerit patru medalii la Europenele printre cadeți

  • 27 Iulie 2017 14:34
Luptătorii din Republica Moldova au cucerit patru medalii la Europenele printre cadeți

Luptătorii de stil liber Vasile Diaconu, Maxim Bostan, Ghenadi Diuvenji și Radu Lefter au devenit premianți ai Campionatului European printre cadeți la lupte libere, greco-romane și feminine, care se desfășoară la Sarajevo (Bosnia și Herțegovina).

Vasile Diaconu a cucerit argintul la 69 kg. El s-a calificat fără probleme în finală după victorii cu 10-0 în fața lui Jako Kivimaegi (Estonia), Mert Murad Ramadan (Bulgaria) și Szymon Wojtkowski (Polonia). În ultimul act, el a cedat la limită rusului David Cheldiev.

Maxim Bostan a devenit medaliat cu bronz la 42 kg. În sferturi, el a cedat azerului Tofig Aliyev, care avea să ajungă în finală. Astfel, luptătorul moldovean a primit șansa de a lupta pentru medalia de bronz. Bostan a reușit să câștige în fața germanului Julien Zinser, cu 8-2.

La 46 kg, Ghenadi Diuvenji a cucerit, de asemenea, medalia de bronz. El i-a învins pe Ioannis Martidis (Grecia) și Ruhan Hyusnyu Rasim (Bulgaria). Apoi, i-a cedat în semifinale rusului Magomed Abdurakhmanov, iar în meciul pentru medalia de bronz a dispus cu 10-0 de Thomas Epp (Suedia).

Tot cu medalia de bronz s-a ales Radu Lefter la 100 kg. În optimi el l-a învins pe Tchabuki Gamkrelidze (Georgia), dar în sferturi a cedat viitorului finalist, Anil Berkan Kilicsallayan (Turcia). În recalificări, Lefter a trecut de Dimitar Atanasov Hristov (Bulgaria), iar în meciul pentru medalia de bronz a dispus cu 10-0 de bielorusul Yauheni Pinchuk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău