Luptătoarea Anastasia Nichita va primi din partea Guvernului un apartament la Chișinău pentru rezultatele remarcabile

  • 15 Martie 2019 18:08
Luptătoarea Anastasia Nichita va primi din partea Guvernului un apartament la Chișinău pentru  rezultatele remarcabile

Sportiva de lupte feminine Anastasia Nichita, care câștigat Campionatul Europei la lupte la categoria de până la 23 de ani, va primi din partea Guvernului un apartament cu o odaie la Chișinău. Potrivit agenției INFOTAG, o hotărâre în acest sens a fost luată vineri la ședința Cabinetului de miniștri.

Directorul Agenției Proprietății Publice, Vladimir Baldovici, a declarat în cadrul ședinței că propune ca atleta să fie recompensată pentru rezultatele remarcabile obținute la competițiile internaționale.

"Ea a participat la 10 campionate mondiale și europene, iar din 2015 până în 2018 a devenit campioană europeană și vicecampioană mondială, precum și a cucerit multe alte medalii de aur și argint, promovând astfel imaginea Moldovei peste hotare. Asigurarea ei cu spațiu locativ va contribui la motivarea sportivilor naționali în atingerea performanțelor sportive", a spus el.

Prim-ministrul Pavel Filip a spus că cei care vor munci și vor obține performanțe vor fi întotdeauna apreciați de către stat.

"Vreau să-i mulțumesc pentru că ne mândrim de fiecare dată când drapelul Republicii Moldova este ridicat la concursurile internaționale. Anume atunci suntem cunoscuți în toată lumea. Poate ar trebui să elaborăm un regulament pentru constituirea unei rezerve și premierea celor care obțin rezultate înalte?", a propus el. 

De asemenea, la ședința de vineri, Guvernul a majorat premiile pentru sportivii cu performanțe remarcabile care își încheie cariera sportivă de la 3 mii lei la 50 mii lei.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău