Luni va fi inițiat un nou concurs pentru selectarea procurorului general

  • 13 Aprilie 16:05
Luni va fi inițiat un nou concurs pentru selectarea procurorului general

Consiliul Superior al Procurorilor urmează să inițieze luni un nou concurs pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general. Chestiunea se regăsește pe ordinea de zi a ședinței programate pentru 15 aprilie, transmite IPN.

Pe ordinea de zi a ședinței CSP de luni se mai regăsește o chestiune cu privire la modificarea Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general.

Ședința extraordinară a Consiliului Superior al Procurorilor este programată pentru ora 14.00.

La 28 februarie, Consiliul Superior al Procurorilor a decis încetarea concursului pentru funcția de procuror general. Decizia a fost luată după ce membrul CSP, Olesea Vârlan, l-a depunctat pe unul dintre candidații la funcția de procuror general. Membra CSP și-a anunțat demisia. Totodată, după anularea concursului, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a anunțat că este pornită o anchetă pentru a elucida cauzele depunctării unui candidat. Potrivit ei, a fost pornit un proces penal în cadrul căruia urmează să fie investigat dacă a fost vorba de o greșeală sau de un abuz.

Procurorul general Alexandru Stoianoglo a fost suspendat la începutul lunii octombrie 2021, iar la sfârșitul lunii septembrie 2023 a fost eliberat din funcție. Decretul prezidențial de eliberare din funcția de procuror general a avut la bază decizia membrilor CSP de evaluare nesatisfăcătoare a activității procurorului general din mai 2022. Interimatul a fost exercitat de către Dumitru Robu, apoi de Ion Munteanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:15 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău