Lungmetrajul Carbon va fi proiectat în cadrul unui festival internațional de film din orașul Cluj-Napoca, România

  • 14 Iunie 2023 11:11
Lungmetrajul Carbon va fi proiectat în cadrul unui festival internațional de film din orașul Cluj-Napoca, România

Filmul autohton Carbon, regizat de Ion Borș, va fi difuzat în cadrul Transilvania International Film Festival care urmează să aibă loc în orașul Cluj-Napoca din România. Proiecțiile vor avea loc pe 14 și pe 16 iunie la Cinema Victoria, transmite Ziarul Metropolis.

Proiecția de la Transilvania International Film Festival va avea loc în prezența regizorului Ion Borș și a echipei filmului, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. Potrivit informațiilor, lungmetrajul Carbon a devenit primul film moldovenesc proiectat în cinematografele din România.

Lungmetrajul ilustrează Moldova anului 1 992, din perioada conflictului armat de pe Nistru, și descrie povestea unui tânăr tractorist care trece prin mai multe dificultăți în încercarea sa anevoioasă de a-și împlini visurile.

Anul precedent, filmul Carbon a fost înaintat de comitetul de selecție din Republica Moldova pentru premiile Oscar 2023, la categoria „Cel mai bun film străin”. Decizia a fost luată chiar în ziua în care a avut loc premiera mondială a filmului, Carbon fiind proiectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău