Luminița Odobescu a avut o întrevedere cu Înaltul Reprezentant al comunității internaționale pentru Bosnia și Herțegovina, Christian Schmidt

  • 06 Martie 17:50
Luminița Odobescu a avut o întrevedere cu Înaltul Reprezentant al comunității internaționale pentru Bosnia și Herțegovina, Christian Schmidt

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut miercuri, 6 martie 2024, o întrevedere cu Înaltul Reprezentant al comunității internaționale pentru Bosnia și Herțegovina, Christian Schmidt.

 
În cadrul întrevederii, Luminița Odobescu a reiterat susținerea constantă a României pentru parcursul european și euroatlantic al Bosniei și Herțegovinei, precum și disponibilitatea statului român de a furniza expertiză în domenii relevante integrării Europene.
 
De asemenea, a apreciat progresele recente ale Bosniei și Herțegovinei în vederea avansării pe calea europeană și a subliniat importanța menținerii acestui ritm, cu respectarea principiilor și valorilor democratice consecrate.
 
Ministra a salutat și a subliniat importanța menținerii nivelului de aliniere deplină la deciziile Politicii Externe și de Securitate Comună (PESC) ale UE.
 
În cadrul întrevederii, au mai fost abordate aspecte regionale, cu accent pe situația de securitate și eforturile de avansare a partenerilor pe calea europeană.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău