Luminița Odobescu: „Republica Moldova este supusă unei presiuni hibride din partea Rusiei. E nevoie să își consolideze reziliența”

  • 19 Februarie 10:04
Luminița Odobescu: „Republica Moldova este supusă unei presiuni hibride din partea Rusiei. E nevoie să își consolideze reziliența”

„Sunt perspective ca Republica Moldova să avanseze în negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Acesta este obiectivul nostru. Sperăm să organizăm și prima conferință interguvernamentală pentru Republica Moldova, care stabilește cadrul efectiv și calendarul concret de aderare. Acest lucru nu este suficient, Republica Moldova este supusă unei presiuni hibride din partea Rusiei”, a declarat ministra de externe a României, Luminița Odobescu, într-un interviu acordat siteului Calea Europeană după Conferința de Securitate de la Munchen.

Șefa diplomației de la București a menționat în interviu că Republica Moldova este afectată mai mult decât oricare dintre noi de acest război în Ucraina, de toate acțiunile hibride ale Rusiei.

„Am continuat să susțin nevoia și importanța sprijinirii în continuare a Republicii Moldova. Republica Moldova este afectată mai mult decât oricare dintre noi de acest război în Ucraina, de toate acțiunile hibride ale Rusiei. Am susținut această decizie istorică de a începe negocierile de aderare. Drumul acesta trebuie consolidat și suntem alături în continuare de autoritățile de la Chișinău”, a spus ministra de externe a României.

Luminița Odobescu s-a referit și la întrevederea cu ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi.

„Am discutat despre cum putem să ajutăm în continuare Republica Moldova, pe plan bilateral și european, negocierile de aderare nefiind simple, ci un proces complex. Am discutat și cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană și Republica Moldova poate să fie încrezătoare că va reuși, atât cu sprijinul nostru, cât și cu sprijinul partenerilor”, a spus Luminița Odobescu, care a punctat că „cetățenii Republicii Moldova trebuie să simtă și să înțeleagă ce înseamnă Europa și faptul că Europa este alături de ei”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău