Lukașenko: Rusia a finalizat transporturile de arme nucleare tactice în Belarus

  • 26 Decembrie 2023 12:27
Lukașenko: Rusia a finalizat transporturile de arme nucleare tactice în Belarus

Președintele Belarusului a declarat luni că Rusia a finalizat livrările de arme nucleare tactice către țara sa, o acțiune care a stârnit mari îngrijorări în Polonia vecină și în alte părți din regiune, transmite Associated Press, prelută de Al Arabiya News.

Președintele Alexandr Lukașenko a declarat, la o reuniune a unui bloc economic condus de Moscova la Sankt Petersburg, că transporturile au fost finalizate în octombrie, dar nu a oferit detalii despre câte arme au fost trimise sau unde au fost amplasate.

Armele nucleare tactice, care sunt destinate utilizării pe câmpul de luptă, au o rază scurtă de acțiune și un randament scăzut în comparație cu focoasele nucleare mult mai puternice montate pe rachete cu rază lungă de acțiune. Rusia a declarat că va menține controlul asupra celor pe care le trimite în Belarus.

Lukașenko a declarat că găzduirea de arme nucleare rusești în țara sa are ca scop descurajarea unei agresiuni din partea Poloniei, membră NATO. Polonia oferă vecinului ucrainean sprijin militar, umanitar și politic în lupta sa împotriva invaziei rusești și participă la sancțiunile internaționale impuse Rusiei și Belarusului, scrie digi24.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
24,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:69 %
Vint:7,2 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău