Lukașenko îl consolează pe Putin, dezamăgit că rușii fug din țară și de mobilizare: „Au fugit 30.000, 50.000... Lasă-i să fugă”

  • 26 Septembrie 18:12
Lukașenko îl consolează pe Putin, dezamăgit că rușii fug din țară și de mobilizare: „Au fugit 30.000, 50.000... Lasă-i să fugă”

Liderul Belarusului, Aleksandr Lukașenko, l-a consolat pe Putin pentru dezamăgirea de a-și vedea poporul fugind peste hotare pentru a nu participa la mobilizare.

„Bine, să zicem că au fugit 30.000, 50.000, dar dacă ei ar fi rămas aici i-am mai fi putut considera oamenii noștri? Lasă-i să fugă, eu nu știu cum vă raportați dumneavoastră la asta, dar eu nu prea mi-am făcut griji în 2020, când câteva mii au plecat. Acum aceștia se roagă să vină înapoi. Marea majoritate se roagă să-i luăm înapoi. Și aceștia vor veni, doar trebuie să ne gândim ce decizie să luăm în privința lor și ce să facem cu ei. Fie vin aici, fie se hrănesc acolo”, i-an spus Lukașenko lui Putin, potrivit Digi24.

Chemarea rușilor la război a declanșat o cursă a fugii dincolo de granițele federației. La aproape o săptămână de la decretul dat de Putin, peste 260.000 de ruși au părăsit țara. Cei mai mulți, prin punctele de frontieră cu Finlanda, în vest, dar și cu Georgia, în sud. Coloane uriașe de vehicule blochează sensul de ieșire din Rusia. Oamenii așteaptă ore în șir, doar pentru a scăpa de mobilizarea văzută ca o trimitere la moarte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
4,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
8
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău