Lukașenko critică DUR decizia Moscovei

  • 28 Noiembrie 2014 08:18
Lukașenko critică DUR decizia  Moscovei

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a criticat dur joi restricțiile anunțate de autoritățile veterinare ruse asupra tranzitului de produse belaruse pentru a lupta împotriva importului ilegal în Rusia de produse europene vizate de embargou.

Potrivit Agerpres, agenția sanitar-veterinară Roselhoznadzor a anunțat miercuri limitarea tranzitului pe teritoriul rus a alimentelor de origine animală care provin din Belarus.

'Nu sunt numai surprins, ci și dezamăgit de decizia autorităților ruse. Dacă într-un viitor apropiat comerțul între țările noastre nu revine la normal, atunci vom fi obligați să reacționăm', a avertizat Lukașenko, potrivit serviciului său de presă.

'Știți ce mă deranjează? Este faptul că sunt probleme și cu Kazahstanul, dar numai Belarusul este sancționat. Sunt dezolat, dar nu suntem cățelandri pe care îi ridici de pielea gâtului pentru a-i certa', a mai afirmat liderul belarus.

Rusia acuză Belarusul, ca și Ucraina de altfel, că participă la introducerea pe teritoriul său a produselor europene, care sunt ilegale din cauza embargoului rus instituit în august de Moscova, în replică la sancțiunile occidentalilor din cauza atitudinii sale în criza ucraineană.

Numeroase produse de proveniență belarusă și ucraineană tranzitează Rusia dar nu mai ajung niciodată la destinație, în Kazahstan, ci se pierd pe drum, acuză Roselhoznadzor.

Luni, agenția sanitar-veterinară a decis să interzică temporar în Rusia produsele a nouă întreprinderi belaruse din motive sanitare, pretinzând că există riscul infectării cu bacteria Salmonela.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău