Lukașenko ar fi fost spitalizat la Moscova, după întâlnirea cu Putin

  • 28 Mai 2023 08:35
Lukașenko ar fi fost spitalizat la Moscova, după întâlnirea cu Putin

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, ar fi fost dus de urgență la un spital din Moscova după o întâlnire în spatele ușilor închise cu Vladimir Putin. Informația este publicată de presa din Ucraina care citează surse de la Minsk.

Potrivit acestora, mai mulți specialiști au fost mobilizați pentru a-l îngriji pe Lukașenko, care s-ar afla în stare critică, scrie Digi24.

Acesta a mai dispărut din viața publică timp de aproape o săptămâna după ce a asistat la parada de ziua victoriei, pe 9 mai de la Moscova. Alexandr Lukașenko a fost chiar spitalizat timp de câteva zile. El a dat apoi vina pe un adenovirus și a dat asigurări că nu va muri.

Anterior, șeful informațiilor militare din Ucraina, Kirilo Budanov, a dezvăluit că Evhen Șevcenko, un membru al parlamentului de la Kiev, a purtat negocieri secrete cu Aleksandr Lukașenko, la solicitarea serviciilor speciale ucrainene

De asemenea, și Valeri Tsepkalo, opozant al președintelui Lukașenko, a scris pe Twitter că dictatorul din Belarus a fost spitalizat la Moscova.

„Băieți, eu nu voi ierta pe nimeni, pe nimeni, dacă cineva se gândește că m-am pregătit să mor, liniștiți-vă. Nu e nimic altceva decât o părere a rețelelor sociale și a Telegramului”, a spus recent dictatorul din Belarus.

Chiar înainte să dispară pentru a doua oară în această lună din ochii publicului, Lukașenko a anunțat că transferul de arme nucleare din Rusia către Belarus a început.

Lukașenko, care conduce cu o mână de fier Republica Belarus de trei decenii, a apărut slăbit în timpul ceremoniilor militare de 9 Mai de la Moscova și nu a participat la un dineu oferit de Vladimir Putin.

Apoi a lipsit de la festivitățile naționale din Belarus, iar acest lucru a alimentat speculațile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău