Lukașenko anunță că proiectul noii constituții din Belarus va fi elaborat până la finalul anului

  • 10 Ianuarie 2021 14:11
Lukașenko anunță că proiectul noii constituții din Belarus va fi elaborat până la finalul anului

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a anunțat că proiectul noii constituții din Belarus va fi redactat până la finalul acestui an, transmite duminică Reuters, citat de Agerpres.

Confruntat cu cea mai gravă criză politică de când se află la putere, liderul de la Minsk a propus o reformă a constituției, inițiativă sprijinită de aliatul tradițional Rusia.

''Cred că proiectul noii constituții va fi gata până la finalul anului. Și apoi oamenii vor decide într-un referendum dacă trebuie sau nu să existe o nouă constituție'', a declarat Lukașenko, citat de agenția de presă rusă RIA.

Data referendumul va fi anunțată în cadrul unei reuniuni a Adunării Naționale, care urmează să fie convocată pe 11-12 februarie, a adăugat liderul belarus.

Lukașenko a afirmat în noiembrie 2020 că va demisiona de îndată ce noua constituție a Belarusului va fi adoptată.

Belarusul este scena unor proteste aproape zilnice după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, scrutin marcat de fraude masive, potrivit opoziției.

După aceste alegeri, câștigate de liderul de la Minsk cu aproximativ 80% din voturi conform datelor oficiale, candidata și lidera opoziției Svetlana Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania.

Lukașenko, care se află la putere din 1994, a respins acuzațiile opoziției și ale Occidentului și a lansat o campanie de reprimare a vocilor critice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău