Lukașenko amenință că este pregătit să răspundă cu arme nucleare dacă Belarusul este atacat

  • 04 Iulie 08:17
Lukașenko amenință că este pregătit să răspundă cu arme nucleare dacă Belarusul este atacat

Liderul Belarusului, Alexander Lukașenko, a emis marți, 2 iulie, o amenințare nucleară după ce Ucraina ar fi trimis trupe la granița de nord, avertizând că „nu mai există nicio linie roșie” și că este pregătit să folosească orice fel de armă pentru a-și proteja țara, transmite Newsweek.

Belarus urmează să se alăture Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (SCO) - un nou efort al Moscovei și Beijingului de a forma o ordine mondială alternativă și de a transforma alianța regională într-un rival al NATO, scrie Digi24.

Lukașenko a transmis că forțele aeriene și forțele de apărare aeriană, beloruse, cât și ale Rusiei”, sunt pregătite de luptă. El a susținut, de curând, că forțele ucrainene plănuiesc posibile acte de sabotaj și terorism pe teritoriul Belarusului.

Belarusul, care a ajutat Rusia să invadeze Ucraina în 2022, va deveni cel mai nou stat autoritar care se alătură clubului condus de China, după ce Iranul a devenit membru cu drepturi depline anul trecut.

Organizației pentru Cooperare de la Shanghai s-a extins pentru prima dată în 2017, atunci când India și Pakistan s-au alăturat organizației. După ce va fi inclus și Belarusului, Organizația  va avea 10 membri care reprezintă 40% din populația mondială și cam un sfert din economia globală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
28
Tue
28
Wed
30
Thu
30
Arhivă Radio Chișinău