Ludovic Orban | Ne gândim la un instrument care să susțină proiectele localităților din România înfrățite cu cele din R.Moldova

  • 17 Februarie 2020 17:57
Ludovic Orban | Ne gândim la un instrument care să susțină proiectele localităților din România înfrățite cu cele din R.Moldova

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban a declarat că Guvernul ia în calcul elaborarea unui mecanism care să susțină asigurarea finanțării pentru proiectele convenite între localitățile din România înfrățite cu localități din Republica Moldova, scrie Agerpres.

"Știm foarte bine care este situația în Republica Moldova. Ne interesează într-o măsură foarte mare să putem să susținem proiectele comunităților locale și administrațiilor locale din Republica Moldova și aici chiar ne gândim la un instrument care să ajute localitățile din România, care sunt înfrățite cu localități din Basarabia, să poată să aibă finanțările necesare pentru a finanța acele proiecte care sunt convenite cu primarii din Basarabia", a premierul.

Orban a făcut aceste declarații după ce un reprezentant al autorităților locale din Republica Moldova a cerut ca diversele forme de sprijin financiar să fie alocate prioritar către proiectele autorităților locale. "Am vrea foarte mult să ne ajutați. Dar cum? Să nu mai dați banii guvernelor centrale. Să ne ajutați ca tot suportul care vine în Republica Moldova să fie condiționat prin reforme reale, prin luptă cu adevărat cu corupția și prin focusare cât mai mare către autoritățile publice locale", a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău