Lucruri ridicate până la 9.000 de metri în aer, înălțimea zborului unui avion de linie, în tornadele din SUA, soldate cu cel puțin 94 de morți

  • 13 Decembrie 2021 14:55
Lucruri ridicate până la 9.000 de metri în aer, înălțimea zborului unui avion de linie, în tornadele din SUA, soldate cu cel puțin 94 de morți

Seria de tornade care a afectat Statele Unite a bătut o serie de recorduri, unele lucruri fiind ridicate la 9.000 de metri înălțime, înălțimea zborului unui avion de linie, potrivit unui ”vânător” de tornade, în acest eveniment meteorologic excepțional care a avut loc vineri și care s-a soldat cu 94 de morți, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Nu este genul de record care îți dorești să fie depășit. Tornada care a afectat Mayfield, în Kentucky, a ridicat lucruri până la 9.000 de metri în aer. Este unul dintre cele mai mari recorduri”, dă asigurări, pe Twitter, ”vânătorul” de tornade Tyler Hofelich, notează sursa citată

Aceste tornade, un fenomen meteorologic de o amploare excepțională, au măturat mai multe state din America, au ucis cel puțin 94 de oameni și au cauzat pagube pe o distanță de 100 de kilometri.

Orașul Mayfield din Kentucky a fost deosebit de afectat.

Kentucky a fost măturat pe o distanță de 200 de mile (320 de kilometri) de una dintre cele mai lungi tornade înregistrate veodată în Statele Unite, potrivit guvernatorului statului.

Cea mai lungă tornadă la sol - 219 mile - a avut locîn 1925, în Missouri și s-a soldat cu 695 de morți.

Ar putea fi vorba despre ”prima tornadă care a afectat patru state în același timp din istoria Statelor Unite - Arkansas, Missouri, Tennessee și Kentucky”, potrivit US Storm Watch.

Președintele american Joe Biden a catalogat acest eveniment ”una dntre cele mai grave serii de tornade” din istoria Americii și a evocat o ”tragedie inimaginabilă”.

Aproximativ 30 de furtuni au afectat, în total, teritoriul american vineri seara.

Căutările continuau, însă speranța găsirii unor supraviețuitori scade.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău