Lucrările la Stația de epurare încalcă termenele de executare

  • 31 Ianuarie 2020 14:44
 Lucrările la Stația de epurare încalcă termenele de executare

Lucrările la Stația de epurare din capitală, planificate în cadrul unui contract în valoare de 24 de milioane de euro, sunt executate în proporție de 27%, deși la această etapă gradul de realizare trebuia să constituie 85%, afirmă primarul capitalei, Ion Ceban. La Stația de pompare, care urma să fie dată în exploatare în luna decembrie, lucrările au fost efectuate în proporție de 5%, transmite IPN.

Lucrările sunt executate de către o companie străină. „Nu a fost cea mai bună companie selectată de unii care fac astăzi multă gălăgie la televizor. Nu au făcut nicio boabă în 12 ani de zile și voi demonstra, pas cu pas, cât de gravă a fost adusă situația în municipiul Chișinău de acești iresponsabili”, a declarat edilul la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Potrivit lui, lucrările realizate în proporție de 27% cuprind și procurările. Însă, lucrări propriu-zis au fost efectuate în volum de doar 10%. „Un element cheie, Stația de pompare, care de fapt trebuie să asigure întreaga funcționare a Stației de epurare, lucrările sunt la nivel de 5% din volumul lucrărilor. Or, aceasta trebuia să fie dată în exploatare în decembrie”, a menționat Ion Ceban.

Primarul a mai spus că, după cum a solicitat anterior, într-o săptămână urmează să fie prezentat un plan de redresare a lucrărilor la Stația de epurare. Sunt peste 500 de mii de tone de nămol, dintre care 58 de mii se află în geotuburi, iar restul în depozite. Potrivit edilului, situația e catastrofală și se cer intervenții.

Solicitat de IPN, director general interimar al SA „Apă-Canal Chișinău”, Anatolie Lichii, a declarat va prezenta planul de acțiuni în ședința de luni, 3 februarie, de la Primărie. Tot atunci vor fi prezentate și alte informații referitor la lucrări și executarea contractului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău