Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni – Chișinău ar putea începe în curând

  • 04 Septembrie 2017 10:56
Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni – Chișinău ar putea începe în curând

Lucrările de construcție a conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni – Chișinău ar putea începe în viitorul apropiat după ce Ministerul Economiei și Infrastructurii a eliberat Întreprinderii de Stat „Vestmoldtransgaz” certificatul de urbanism.

Documentul certifică elaborarea documentației de proiect pentru lucrările de utilitate publică de interes național a construcției, planificate pe teritoriul raioanelor Ungheni, Nisporeni, Călărași, Strășeni și municipiul Chișinău.

Noul gazoduct va finaliza conectarea sistemelor de transport de gaze din România și Republica Moldova, fiind o continuitate a conexiunii Iași – Ungheni, dată în exploatare în 2014. Gazoductul Iași-Ungheni are o lungime de 43 km din care peste 10 km pe teritoriul Republicii Moldov, investiția fiind de 26,5 milioane euro, circa 80% din cost fiind acoperit de partea română și UE.

Recent, Parlamentul a aprobat o decizie privind declararea terenurilor pe care va trece conducta până la Chișinău de utilitate publică și a stabilit despăgubiri financiare pentru proprietarii acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău