Lucrările de construcție a gazoductului de presiune înaltă „Strășeni-Vorniceni” au fost finalizate

  • 21 Noiembrie 2023 14:04
Lucrările de construcție a gazoductului de presiune înaltă „Strășeni-Vorniceni” au fost finalizate

Lucrările de construcție a gazoductului de presiune înaltă „Strășeni-Vorniceni” au fost finalizate, iar acesta este deja pus în funcțiune, transmite MOLDPRES.

Potrivit Moldovagaz, proiectul va asigura pe deplin consumul de gaze naturale în satele Pănășești, Tătărești, Gălești, Bucovăț, Căpriana, Vorniceni si Lozova din raionul Strășeni. Luând în considerație creșterea numărului de doritori de a se racorda la rețeaua de distribuție a gazelor, gazoductul existent „Strășeni-Vorniceni-Lozova” cu diametrul de 110 milimetri a putut acoperi doar consumul curent în aceste localități, însă nu permitea conectarea de consumatori noi, scrie sursa citată.

În acest sens, în anul 2021 s-a decis construirea unei porțiuni a conductei de gaze cu o lungime totală de peste 11,6 kilometri, și un diametru de la 200 până la 225 de milimetri, în funcție de secțiune.

Moldovagaz a precizat că punerea în funcțiune a gazoductului nou va permite racordarea a circa 3 800 de consumatori noi (gospodării) la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, asigurând 100% din consumul de gaze în aceste sate cu volumele necesare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău