Lucrările artiștilor din R. Moldova, expuse la un festival internațional de artă de la Sibiu

  • 18 Septembrie 2023 12:12
Lucrările artiștilor din R. Moldova, expuse la un festival internațional de artă de la Sibiu

Opere ale artiștilor din Moldova sunt expuse la Muzeul de Artă Contemporană din România, în cadrul Festivalului Internațional de Artă Contemporană de la Sibiu - SCAF . Republica Moldova a fost invitată la cea de-a patra ediție a festivalului care reprezintă un eveniment notoriu în agenda cultural-diplomatică a României și reunește, timp de două săptămâni 150 de artiști din 22 de țări, transmite IPN.

Ministrul culturii al Republicii Moldova, Sergiu Prodan, într-un mesaj de salut, menționează că ediția din acest an, organizată de Muzeul Național Brukenthal, trasează o direcție cultural-diplomatică a manifestării, grație lui Alexandru Constantin Chituță, manager interimar la Muzeul Național Brukenthal, care este „un bun prieten al mediului cultural din Republica Moldova”.

Ministrul culturii și-a exprimat certa convingere că expoziția organizată de Tudor Zbârnea, director al Muzeului Național de Artă al Moldovei, la această ediție este „încă o punte de legătură între România și Republica Moldova și va pune în valoare energia creatoare a artiștilor contemporani moldoveni pe marea scenă a artei internaționale, Muzeul Național Brukenthal, găzduit de frumosul oraș Sibiu, devine, astfel, o platformă de schimb de idei și de dialog între artiștii din întreaga lume”.

Festivalul Internațional de Artă Contemporană este organizat de Muzeul Național Brukenthal împreună cu Asociația Brukenthal von Studio, cu sprijinul Ministerului Culturii și sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe. Evenimentele în cadrul SCAF vor fi organizate la Palatul Brukenthal, Casa Albastră, Muzeul de Artă Contemporană, Turnul Sfatului, Centrul Cultural Habitus, astfel încât, odată cu expozițiile prezentate, vizitatorii să  parcurgă un itinerar cultural al orașului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău