Lucrări de reabilitare pe bulevardul Renașterii Naționale și pe strada Calea Ieșilor

  • 21 Iunie 2022 15:59
Lucrări de reabilitare pe bulevardul Renașterii Naționale și pe strada Calea Ieșilor

Pe bulevardul Renașterii Naționale din capitală au loc lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere și pietonale. Acestea sunt efectuate până la Tipografia Centrală, inclusiv pe un tronson al străzii Tudor Vladimirescu, până la intersecția cu strada Kiev, transmite IPN.

Primăria municipiului Chișinău precizează că activitățile pe șantier constau în instalarea bordurilor noi. Ulterior, va fi decapat asfaltul degradat de pe carosabil și va fi așternut un strat nou de asfalt. În paralel, se intervine și la reparația trotuarului de pe bulevardul Renașterii Naționale. Apoi, tot în acest sector, urmează a fi inițiată reparația străzii Kiev.

Lucrări de reparație a infrastructurii pietonale au fost inițiate și în sectorul Buiucani, pe Calea Ieșilor, 2. Lucrările presupun decaparea asfaltului vechi și amenajarea acceselor pietonale, reabilitarea trotuarului, reparația stației de așteptare a transportului public și instalarea mobilierului urban.

După finalizarea acestor lucrări, va fi inițiată reparația trotuarului de la Parcul „Alunelul” spre ieșirea din oraș, partea impară.

Anul trecut a fost reabilitat integral tronsonul din Calea Ieșilor, partea impară de la intrarea în Parcul „Alunelul” intersecție cu strada Ion Creangă. Trotuarul a fost pavat, iar gheretele și panourile publicitare au fost evacuate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău