Lucrări de delimitare a bunurilor imobile proprietate publică în municipiul Chișinău

  • 03 Ianuarie 2022 15:15
Lucrări de delimitare a bunurilor imobile proprietate publică în municipiul Chișinău

Circa 2 600 de bunuri imobile proprietate publică, din capitală și opt localități suburbane, vor fi delimitate, timp de un an, după apartenență și domeniu. Lucrările sunt inițiate de Agenția Servicii Publice, cu sprijinul Agenției Proprietății Publice și al Primăriei municipiului Chișinău, transmite IPN.

Cele opt localități suburbane sunt comunele Băcioi, Budești, Ciorescu, Cruzești, Grătiești, Stăuceni și orașele Cricova și Vadul lui Vodă. Compania selectată pentru a executa lucrările de delimitare este întreprinderea de stat „INGEOCAD”.

Pe lângă delimitarea a circa 2600 de bunuri imobile proprietate publică, contractul prevede și corectarea erorilor din planurile cadastrale pentru circa 2200 de terenuri proprietate privată. Suma totală a lucrărilor este de 3,7 milioane de lei.

Activitățile fac parte din Proiectul de înregistrare și evaluare funciară, implementat în conformitate cu Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, semnat la 17 septembrie 2018. Perioada de implementare a Proiectului este de cinci ani (2019 - 2023), unul dintre obiectivele principale fiind inventarierea și înregistrarea terenurilor și altor bunuri imobile proprietate publică a statului și a unităților administrativ-teritoriale.

În prezent, lucrări cadastrale pentru documentarea bunurilor imobile proprietate privată și delimitarea proprietății publice, planificate în cadrul Proiectului de înregistrare și evaluare funciară, se desfășoară în circa 430 de localități din 14 raioane ale țării și municipiul Bălți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:2,57 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău