Lucinschi, împreună cu alți 5 acționari ai UNIBANK, au fost scoși de sub urmărire penală în dosarul privind frauda bancară

  • 14 Septembrie 2020 16:55
Lucinschi, împreună cu alți 5 acționari ai UNIBANK, au fost scoși de sub urmărire penală în dosarul privind frauda bancară

Fostul Președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, împreună cu alți 5 acționari ai UNIBANK, au fost scoși de sub urmărire penală în dosarul privind frauda bancară, informează Procuratura Generală.

Acum un an, cei șase acționari ai UNIBANK au fost puși sub învinuire, fiind acuzați de comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat.

După studierea probatoriului, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că faptele lor nu ar întruni elementele infracțiunilor imputate, mai exact nu a fost constatată ”intenția directă la realizarea scopului infracțional urmărit de grupul criminal organizat la obținerea unui folos material”, după cum se arată într-un comunicat al procuraturii.

Totuși, continuă urmărirea penală asupra acționariatului UNIBANK din dosarul fraudei bancare. Totodată, la finalizarea urmăririi penale pe acest episod, se va decide asupra responsabilității procurorilor care au urmărit ilegal persoanele, mai notează procuratura.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău