Lovitură dură exportatorilor moldoveni din partea Rusiei | Mărfurile care tranzitează teritoriul Ucrainei au fost interzise

  • 10 Ianuarie 2019 11:02
Lovitură dură exportatorilor moldoveni din partea Rusiei | Mărfurile care tranzitează teritoriul Ucrainei au fost interzise

Lovitură dură exportatorilor moldoveni din partea Federației Ruse, după ce premierul de la Moscova, Dmitri Medvedev, a semnat o dispoziție privind interzicerea mărfurilor din Ucraina sau care tranzitează teritoriul Ucrainei.

Astfel, deși potrivit unei înțelegeri dintre președinții moldovean și rus, Igor Dodon și Vladimir Putin, de la 1 ianuarie au fost anulate taxele vamale la exportul către Rusia a legumelor, fructelor, conservelor de fructe și legume, dar și al produselor vitivinicole, producătorii din R.Moldova au canalele de export blocate, informează Agenția Regnum. 

În listă au nimerit sute de denumiri de mărfuri, de la fructe și legume, vinuri, grâu, ulei de floarea soarelui, nuci, conserve de fructe și legume, la dulciuri, cosmetice, mobilă, cabluri, tractoare și utilaje industriale. 

Potrivit surei citate, sub incidența acestor sancțiuni vor intra și fabricile Kvint, Electromaș și Moldavkabel, precum și mai multe întreprinderi agricole. Astfel partide mari de produse transnistrene ar fi fost deja oprite de vameșii ruși în Regiunea Breansk. Estimările preliminare arată că exportul din regiunea separatistă în Rusia va scădea cu circa 13 milioane de dolari. 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău