Lotul României a cucerit șapte medalii la Olimpiada Internațională de Astronomie

  • 14 Octombrie 2016 23:22
Lotul României a cucerit șapte medalii la Olimpiada Internațională de Astronomie

Ministerul Educației anunță că lotul olimpic al României a luat șapte medalii la ediția XXI a Olimpiadei Internaționale de Astronomie, trei dintre ele fiind de aur.

Trei medalii au fost au fost luate la secțiunea juniori (elevi sub 16 ani), în timp ce alte patru medalii au revenit seniorilor (o medalie de aur, o medalie de argint și două de bronz), anunță Ministerul Educației.

"Elevii laureați cu aur sunt

Robert-Gabriel Pașcalău (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Năvodari, județul Constanța), Paul Florin Rebenciuc (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială „Miron Costin” din Suceava) și Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila). Anca Drăgulescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Internațional de Informatică din București, a fost premiată cu argint, iar David Corneliu Turturean (clasa a IX-a/Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava), Andrei Horațiu Eftime și Andrei Cosmin, elevi în clasa a X-a și a XI-a la Colegiul Internațional de Informatică din București, au fost medaliați cu bronz", precizează ministerul.

Lotul olimpic al României a fost coordonat și însoțit de profesorii Cătălina Anca Marian (Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Alba Iulia) și Lucian Stoian (Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare). Olimpiada s-a desfășurat în perioada 5 - 13 octombrie în Bulgaria și a reunit concurenți din 20 de țări.

Sursa: mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău