Lotul olimpic al R.Moldova a primit invitația oficială de a participa la Jocurile Olimpice

  • 08 Octombrie 2019 12:36
Lotul olimpic al R.Moldova a primit invitația oficială de a participa la Jocurile Olimpice

Lotul olimpic al R.Moldova a primit invitația oficială de a participa la Jocurile Olimpice, care vor avea loc în perioada 24 iulie - 9 august 2020 la Tokyo.

Surse din cadrul Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) au comunicat agenției INFOTAG că, în ajun, la Chișinău a venit o delegație din Japonia pentru a semna un acord de colaborare în acest sens. Astfel, sportivii moldoveni vor putea merge în Japonia cu o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice pentru a participa la stagii de pregătire în orașele Tsuruoka și Nishikawa.

Primarul orașului Tsuruoka, Osamu Minakawa, a menționat că orașul dispune de facilități sportive în stare excelentă pentru pregătirea arcașilor, judocanilor și altor sportivi moldoveni. Iar la Nishikawa canotorii vor avea toate condițiile necesare pentru antrenament.

Potrivit președintelui CNOS, Nicolae Juravschi, aproape toate cheltuielile și le vor asuma autoritățile Japoniei. COS va achita doar cheltuielile de drum.

La momentul actual, șapte sportivi moldoveni sunt calificați la Jocurile Olimpice. E vorba de atleții Serghei Marghiev, Lilia Fisikovici, Dimitriana Surdu, Zalina Petrivskaia, arcașa Alexandra Mârca, înotătoarea Tatiana Salcuțan și luptătoarea Anastasia Nichita.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău