Lotul național de kurash a obținut 16 medalii la Campionatul European rezervat cadeților, juniorilor și seniorilor

  • 16 Octombrie 2023 13:32
Lotul național de kurash a obținut 16 medalii la Campionatul European rezervat cadeților, juniorilor și seniorilor

Lotul național de kurash a obținut 16 medalii la Campionatul European rezervat cadeților, juniorilor și seniorilor, care a avut loc în orașul Thessaloniki, Grecia, transmite MOLDPRES.

La categoria seniori, echipa Republicii Moldova a cucerit șase distincții - una de aur, prin Vera Zorea (57 kg), patru de argint, prin Ion Godoroja (60 kg), Constantin Zorea (73kg), Gheorghe Pintea (81kg) și Alina Burghelea (78 kg) și una de bronz - prin Alexandrina Ghemu (la categoria de până la 70 kg), scrie sursa citată.

Alte șase medalii - trei de aur și trei de argint, au obținut juniorii echipei. Pe prima treaptă a podiumului de premiere la această categorie de vârstă au urcat Constantin Zorea (73 kg), Gheorghe Pântea (81 kg) și Alina Burghelea (78 kg). Marius Marian (90 kg), Lucian Brai (66 kg) și Jasmina Voda (63 kg) au ocupat locul II.

La categoria cadeți, lotul nostru s-a ales cu patru medalii. Veaceslav Mîțu (60 kg) și Cristina Lepădatu (52 kg) au ocupat locul I, Ianis Nistor (55 kg) s-a situat pe locul II, iar Sabrin Apostol (50 kg) a obținut locul III.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), la Campionatul European, rezervat cadeților, juniorilor și seniorilor au participat peste 200 de sportivi din 21 de țări.

Kurash este un tip de lupte, tradiționale în rândul popoarelor turcice, care este inclus oficial în rețeaua mondială de sporturi non-olimpice și este susținut de UNESCO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău