GALERIE FOTO | Lotul de peste 100 de mii de doze Pfizer oferit de România a ajuns la Chișinău

  • 23 Iulie 2021 12:19
GALERIE FOTO | Lotul de peste 100 de mii de doze Pfizer oferit de România a ajuns la Chișinău

România a livrat Republicii Moldova o nouă tranșă de vaccinuri anti-Covid, de tip Pfizer. Lotul de peste 100 620 de doze a fost recepționat de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, în cadrul unei ceremonii la care a participat ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății de la București, Andrei Baciu.

România a oferit până acum Republicii Moldova peste 400 de mii de doze de vaccinuri anti-Covid, în 5 tranșe și a contribuit cu donații de echipamente medicale în valoare de 5,8 milioane de euro, a subliniat șeful diplomației române. El a amintit că, la 27 februarie 2021, România a reușit să livreze Republicii Moldova primele doze de vaccin, astfel încât a fost posibilă  demararea campaniei de vaccinare. Bogdan Aurescu a remarcat faptul că Republica Moldova a reușit în prezent să atingă o rată de vaccinare net superioară față de alte state, inclusiv a unora din Parteneriatul Estic care nu au beneficiat de vaccinuri.

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Sănătății de la Chișinău, Denis Cernelea, a subliniat că acest gest de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova este foarte important și valoros. El a specificat că, din totalul de peste 1 milion 340 de mii de vaccinuri recepționate până acum în Republica Moldova prin diferite platforme, aproape jumătate constituie donații din România.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău