Loredana, "Artistul anului" la Premiile Muzicale Radio România

  • 24 Martie 2014 11:24
Loredana,

Duminică, 23 martie, a fost seara muzicii românești la Sala Radio, unde a avut loc cea de-a XII-a ediție a Galei Premiilor Muzicale Radio România, eveniment cu adevărat memorabil ce a durat mai bine de trei ore.

18 trofee superbe, creații originale din cristal cu incrustații de argint, purtând semnătura artistului plastic Ioan Tămâian, au fost înmânate artiștilor premiați, pentru performanțele lor din anul 2013.
Covorul roșu, lumini, paparazi, camere tv și multe, multe aplauze, astfel au fost întâmpinate vedetele nominalizate la premii încă de la intrarea spre foaierul Sălii Radio. Vedetele, dar și invitații de prestigiu, care au ținut să fie alături de postul public și cu acest prilej festiv.

Au fost acordate 17 trofee pe genuri și categorii pentru cele mai bune performanțe înregistrate anul trecut în muzica pop, folk, pop-dance și pop-rock, 39 de artiști de top ai show bizz-ului românesc și 28 de hituri ale anului 2013 figurând pe lista nominalizaților.

Premiile au fost înmânate de invitați speciali, interpreți și compozitori, personalități ale vieții muzicale: Alina Eremia, Mădălin Voicu, Viorel Gavrilă, George Natsis, Laurențiu Duță, Paul Ciuci, Ducu Bertzi, Marcel Pavel, Victor Socaciu, de realizatorii de emisiuni de la Radio România: Bogdan Pavlică, Mihai Cosmin Popescu, Gabriela Scraba și Gabriel Marica, cel mai important premiu fiind oferit de Ovidiu Miculescu, Președinte Director General al Radio România.

Pe scena Sălii Radio, spectaculos decorată, au urcat rând pe rând, să-și primească premiul și să cânte live, vedete ale showbiz-ului românesc de toate vârstele și din toate genurile, de la pop-dance, la folk, pop și pop-rock: Andra, Elena Gheorghe, Glance, DJ Sava și Raluca, Holograf, Smiley, Loredana, Cornel Ilie, Nicole Cherry, Vasile Șeicaru, dar și Vanessa Marzavan - câștigătoarea premiului Radio România Junior.
Premiul special pentru întreaga carieră la cea de-a XII-a ediție a fost înmânat compozitorului Jolt Kerestely, care a fost aplaudat la scenă deschisă. Marcel Pavel, invitat special al compozitorului, a adus spectatorilor un cadou binemeritat, interpretarea piesei Copacul, bijuterie componistică aparținând maestrului.

Seara s-a încheiat cu recitalul incendiar susținut de Loredana - Artistul anului 2013, acompaniată de orchestra sa, Agurida.

Câștigătorii trofeelor celei de-a XII-a ediții sunt:

1. Cel mai bun debut: Nicole Cherry
2. Radio România Junior: Vanessa Marzavan
3. Cel mai bun cântec pop: Ecou - Elena Gheorghe feat. Glance
4. Cel mai bun cântec pop-dance: Aroma – DJ Sava feat. Raluka
5. Cel mai bun cântec folk: Sentimente – Vasile Șeicaru
6. Cel mai bun cântec pop-rock: Roua dimineții – Holograf
7. Cel mai bun mesaj: Acasă – Smiley
8. Cel mai bun album pop: Inevitabil va fi bine – Andra / MediaPro Music
9. Cel mai bun album folk și cel mai bun concept discografic: Mozaic – Nicu Alifantis
10. Cel mai bun compozitor: Laurențiu Duță
11. Cel mai bun artist pop-rock: Holograf
12. Omul cu chitara: Nicu Alifantis
13. Cea mai bună interpretă pop: Andra
14. Cel mai bun interpret pop: Smiley
15. Cel mai bun duet: Nu știu cine ești - Loredana & Cornel Ilie
16. Cântecul anului: Perfect fără tine - Vama
17. Artistul anului 2013: Loredana.

Premiul special pentru întreaga carieră - compozitorul Jolt Kerestely.
Spectacolul de gală, prezentat de Alexandra Ungureanu și Cornel Ilie, a fost transmis în direct de Radio România Actualități și de Radio România Internațional, iar înregistrarea va fi programată pe TVR 1 - coproducător al evenimentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,14 m/s
Sat
19
Sun
17
Mon
13
Tue
16
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău