Londra | Discuții cu privire la Assange se duc, dar subiectul nu a fost abordat în timpul vizitei președintelui ecuadorian

  • 27 Iulie 2018 17:27
Londra | Discuții cu privire la Assange se duc, dar subiectul nu a fost abordat în timpul vizitei președintelui ecuadorian

Discuții despre viitorul lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks care se ascunde de șase ani în Ambasada Ecuadorului din Londra, sunt în curs de desfășurare, dar acest subiect nu a fost abordat în cadrul recentei vizite a președintelui Ecuadorului, Lenin Moreno, în Marea Britanie, a declarat vineri un purtător de cuvânt al guvernului britanic, citat de Reuters.

Săptămâna aceasta, Moreno s-a aflat la Londra, unde a asistat la un summit internațional cu privire la persoanele cu dizabilități.

Speculațiile cu privire la soarta lui Assange s-au înmulțit după ce ziarul Sunday Times a relatat că oficiali de rang înalt britanici și ecuadorieni poartă discuții asupra modalităților ca el să părăsească incinta ambasadei după ce îi va fi revocat dreptul la azil. O sursă apropiată negocierilor a declarat pentru Reuters că situația se apropie de un deznodământ.

Într-o declarație făcută anterior la Madrid, președintele Ecuadorului afirmase că a discutat cu guvernul britanic cu privire la situația lui Julian Assange. El a mai spus că fondatorul WikiLeaks va trebui în cele din urmă să părăsească ambasada Ecuadorului din Londra, unde australianul în vârstă de 46 de ani s-a refugiat din iunie 2012, conform Reuters.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău