Londra a strâns un miliard de dolari pentru distribuirea vaccinurilor în țările în curs de dezvoltare

  • 10 Ianuarie 2021 09:25
Londra a strâns un miliard de dolari pentru distribuirea vaccinurilor în țările în curs de dezvoltare

Regatul Unit a colectat de la aliații săi un miliard de dolari (820 de milioane de euro) pentru a ajuta "țările vulnerabile" să aibă acces la vaccinurile contra noului coronavirus, a anunțat duminică Ministerul de Externe înaintea unei vizite virtuale a secretarului general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, la Londra, notează AFP, citat de Agerpres.

Această sumă strânsă în special de la Canada, Germania și Japonia, adăugată celor 548 de milioane de lire (608 milioane de euro) din partea Londrei - care a promis să verse o liră pentru fiecare patru dolari colectați -, "va permite distribuirea în acest an a unui miliard de doze de vaccinuri contra coronavirusului în 92 de țări în curs de dezvoltare", a precizat ministerul într-un comunicat.

"Nu vom fi la adăpost de acest virus până când nu vom fi toți la adăpost, din acest motiv ne concentrăm asupra unei soluții mondiale la o problemă mondială", a declarat ministrul britanic de externe, Dominic Raab.

"Este firesc ca, la împlinirea a 75 de ani de la înființarea Națiunilor Unite, Regatul Unit să fi luat inițiativa împreună cu aliații săi de a pune la dispoziția țărilor vulnerabile un miliard de doze de vaccin împotriva coronavirusului", a adăugat el.

Acest anunț a fost făcut în prima zi a unei vizite virtuale de trei zile în Regatul Unit a secretarului general al ONU, Antonio Guterres, pentru a participa, duminică, la un eveniment ce marchează a 75-a aniversare a primei sesiuni a Adunării Generale a organizației, care a avut loc în Central Hall din Westminster. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău