Locul universităților din Republica Moldova într-un clasament internațional al instituțiilor de învățământ superior

  • 03 Februarie 2019 09:31
Locul universităților din Republica Moldova într-un clasament internațional al instituțiilor de învățământ superior

Universitatea de Stat din Moldova ocupă locul 3123 în lume, potrivit clasamentului internațional Ranking Web of Universities (Webometrics). Acesta este cel mai înalt loc printre instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova.

Față de clasamentul realizat acum jumătate de an, USM a urcat în top cu 164 de trepte.

USM este urmată de Universitatea Tehnică, plasată pe locul 3421, cu 37 de trepte mai sus față de clasamentul anterior, transmite IPN.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se regăsește pe locul 7137 în clasamentul internațional, urcând 34 de poziții.

USMF este urmată de Academia de Studii Economice – locul 7847, care a avansat în clasament cu 482 de poziții.

A cincea cea mai bună universitate din Republica Moldova, potrivit clasamentului, este Universitatea de Stat din Transnistria „Taras Șevcenko”– locul 8891, față de poziția 9229 în clasamentul trecut.

Clasamentul este realizat de un grup de cercetători din Spania și cuprinde peste 27 de mii de instituții de învățământ superior din întreaga lume, inclusiv 26 de universități din Republica Moldova. Indicatorii în baza cărora a fost realizat clasamentul au fost transparența instituțiilor, vizibilitatea paginilor web și deschiderea de care au dat dovadă în raport cu publicul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:0,51 m/s
Mon
3
Tue
5
Wed
1
Thu
1
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău