Locuitorii municipiului Chișinău vor fi amendați dacă nu vor purta masca de protecție

  • 15 Martie 2021 12:31
Locuitorii municipiului Chișinău vor fi amendați dacă nu vor purta masca de protecție

Locuitorii municipiului Chișinău care nu vor purta masca de protecție în locuri publice vor fi amendați, transmite MOLDPRES.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a cerut astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipale, sancțiuni mai dure la adresa celor care nu respectă măsurile de prevenire a infectărilor cu COVID-19. Astfel, lucrătorii organelor de menținere a ordinii publice vor face raiduri prin piețe, magazine, restaurante și cafenele și vor amenda pe cei care nu poartă masca de protecție.

"Avem nevoie de măsuri și restricții mai severe care ne vor ajuta să gestionăm eficient situația. Am interzis repetat activitatea cluburilor de noapte și unităților de agrement, dar unele din acestea activează în continuare, fără să țină cont de recomandările autorităților. Consider că sancțiunile trebuie să fie dure, altfel nu vom reuși să oprim lanțul infectărilor", a declarat Ceban, potrivit sursei citate.

Printre măsurile recomandate de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău pentru evitarea răspândirii COVID-19 se numără purtarea măștii de protecție în spațiile închise și deschise. "Purtarea măștilor de protecție devine o măsură esențială obligatorie și indispensabilă în perioada pandemică, un element esențial de responsabilitate și solidaritate comunitară", a concluzionat Ceban.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău