Locuitorii a zece localități din Republica Moldova își aleg duminică primarii

  • 18 Noiembrie 2017 15:16
Locuitorii a zece localități din Republica Moldova își aleg duminică primarii

Locuitorii a zece localități din Republica Moldova urmează să-și aleagă mâine primarii, concomitent cu referendumul de revocare din funcție a primarului general al municipiului Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Electorale Centrale, pentru funcția de primar în localitățile în care se va desfășura scrutinul, candidează 26 de concurenți electorali. Dintre aceștia 21 sunt bărbați iar 5 sunt femei. Patru dintre ei se declară candidați independenți, iar 22 sunt desemnați de formațiuni politice.

Alegeri pentru funcția de primar urmează să aibă loc mâine în orașul Sângera din municipiul Chișinău, comuna Berlinți din raionul Briceni, comuna Zârnești din raionul Cahul, comuna Plopi din raionul Cantemir, comuna Ștefănești din raionul Florești, satul Fundurii Noi din raionul Glodeni, comuna Lăpușna din raionul Hâncești, comuna Sărăteni din raionul Leova, satul Căpriana din raionul Strășeni și comuna Ghiliceni din raionul Telenești.

Potrivit CEC cei mai mulți candidați la funcția de primar au fost înregistrați de consiliile electorale de circumscripție electorală Sângera, municipiul Chișinău și Berlinți, raionul Briceni, câte 6 și, respectiv, 4 concurenți. În lupta pentru comunele Plopi, raionul Cantemir și Lăpușna, raionul Hâncești s-a înscris câte un singur candidat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău