Locuitorii a două sate din Transnistria nu-și pot primi pensiile. Chișinăul cere socoteală Tiraspolului

  • 03 Februarie 2017 17:55
Locuitorii a două sate din Transnistria nu-și pot primi pensiile. Chișinăul cere socoteală Tiraspolului

Chișinăul le solicită reprezentanților Tiraspolului în Comisia Unificată de Control să contribuie la soluționarea problemei pensiilor locuitorilor din satele Cocieri și Molovata Nouă, raionul Dubăsari.

Locuitorii din aceste sate din stânga Nistrului, aflate sub jurisdicția Chișinăului, nu își pot primi pensiile, deoarece reprezentanții așa-numitor structuri vamale transnistrene nu permit trecerea mijloacelor de transport ale întreprinderii „Poșta Moldovei”, agravând astfel situația social-economică în cele două localități, transmite IPN.

Comisia Unificată de Control s-a întrunit pe 2 februarie, iar în cadrul ședinței au abordat mai multe situații problematice în Zona de Securitate. Printre acestea: înlocuirea nelegitimă a posturilor de pacificatori cu cele ale structurilor de forță transnistrene, tergiversarea continuă a preluării postului de pacificatori nr. 9 de pe malul stâng al Nistrului, podul „Vadul lui Vodă”, de către partea moldovenească și  modificarea unor împuterniciri în activitatea comandanților militari.

„Atât partea transnistreană, cât și delegația rusă au manifestat incapacitatea de a purta un dialog constructiv pe aceste teme”, se spune în comunicatul de presă al Delegației Chișinăului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău