Lockdown extins pe termen nelimitat în Shanghai. China înregistrează un nou record de cazuri de COVID

  • 05 Aprilie 2022 13:50
Lockdown extins pe termen nelimitat în Shanghai. China înregistrează un nou record de cazuri de COVID

Lockdownul anti-COVID-19 care îi vizează pe cei 26 de milioane de locuitori ai orașului Shanghai a fost extins pe termen nelimitat, au anunțat marți autoritățile locale chineze. China a raportat marți peste 15.000 de cazuri asimptomatice, majoritatea la Shanghai.

Înainte să ia o decizie în privința următoarelor măsuri antiepidemice, oficialii din Shanghai vor trebui să aștepte rezultatele testării în masă a rezidenților din Shanghai, să îi consulte pe pacienții infectați și să îi transporte în spațiile de carantină.

Comisia pentru Sănătate de la Beijing a raportat marți peste 16.000 de cazuri noi de COVID-19 la nivel național, care reprezintă cel mai mare număr de infectări zilnice anunțate în cadrul actualului val epidemiologic și totodată cel mai grav bilanț zilnic din ultimii doi ani, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Mai mult de 15.000 dintre aceste cazuri sunt asimptomatice.

În Shanghai, 268 de cazuri simptomatice de COVID-19 și peste 13.000 de infectări fără simptome au fost raportate în urma testărilor ample desfășurate în ultimele zile.

Jilin, o provincie din nord-estul Chinei, este de asemenea puternic afectată de actualul val epidemiologic.

Orice persoană infectată din China este obligată să meargă la un spital sau într-un spațiu de carantină. Centrele de carantină au fost amenajate în săli de sport și în spații expoziționale din Shanghai, care se află deja aproape de capacitatea lor maximală de primire.

Autoritățile din metropola chineză au anunțat peste 70.000 de infectări de la începutul lunii martie. Luni, numărul infectărilor zilnice a depășit pentru prima dată pragul de 10.000.

Interdicția ce vizează circulația persoanelor din vestul orașului Shanghai urma să rămână în vigoare de vineri până marți, însă a fost prelungită pe termen nedefinit, iar rezidenții au fost anunțați că vor trebui să rămână în continuare în locuințele lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
35,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:1,54 m/s
Thu
34
Fri
29
Sat
26
Sun
24
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău