Localurile din Republica Moldova sunt verificate minuțios

  • 03 Noiembrie 2015 15:43
Localurile din Republica Moldova sunt verificate minuțios

Insuficiența căilor de evacuare, lipsa sistemelor de semnalizare, a mijloacelor primare de intervenție și a planurilor de evacuare în caz de incendiu sunt câteva dintre principalele încălcări depistate de angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale în urma verificării localurilor din Republica Moldova, începute astăzi.Aproape 400 de…

Insuficiența căilor de evacuare, lipsa sistemelor de semnalizare, a mijloacelor primare de intervenție și a planurilor de evacuare în caz de incendiu sunt câteva dintre principalele încălcări depistate de angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale în urma verificării localurilor din Republica Moldova, începute astăzi.

Aproape 400 de localuri vor fi verificate în următoarele două săptămâni pentru a evita tragediile precum cea de vineri din București, unde peste 30 de persoane au decedat iar altele peste 140 au fost rănite.

”Peste 360 de obiective vor fi verificate pe parcursul a două săptămâni. Responsabilii din cadrul obiectivelor care nu au respectat regulile de apărare împotriva incendiilor, riscă sancțiuni administrative, iar cei care au încălcat flagrant legislația în vigoare riscă să le fie inițiată procedură de suspendare a activității. Deja a fost inițiată această procedură pentru mai multe localuri”, a declarat Ofițerul de presă al Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale Liliana Pușcașu.

În funcție de încălcările depistate, administratorii localurilor riscă amenzi de până la 4.000 de lei sau, dacă instanța decide, închiderea definitivă a acestora.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute un incendiu izbucnit într-un club din București, în care se aflau peste 400 de tineri, a dus la moartea a 32 dintre ei. Alți peste 130 se află internați în spital, mulți în stare gravă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău